Slagerij Dik Hilbrants

 

Slagerij Hilbrants slaat andere weg in

Al 150 jaar is Slagerij Hilbrants de ambachtelijke slager in Paterswolde met een ruim assortiment aan vlees. Door de jaren heen is er al veel veranderd, behalve de naam en de vertrouwde kwaliteit van de producten. Sinds een aantal jaren is het assortiment uitgebreid en dit jaar slaat ons bedrijf een andere weg in. 

Hoge kwaliteit van de producten is voor ons altijd leidend geweest. Wij hechten zeer aan de herkomst van het vlees en het gebruikmaken van goede en zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten in ons assortiment, van vleesproducten tot specialiteiten uit eigen keuken, voor een optimale smaakbeleving. Door allerlei veranderingen in onze maatschappij zal ook het slagersbedrijf er in de toekomst anders uit zien. Zo is er nu al een veranderende vleesconsumptie gaande. We maken bewustere keuzes. En wanneer we kiezen voor vlees, kiezen we voor kwaliteit en ‘weten wat je eet’. Duurzaamheid en diervriendelijkheid wordt door onszelf en de consumenten als zeer belangrijk gevonden. Voor onze slagerij betekent deze beweging dat wij nog meer willen anticiperen op wat er beschikbaar is en daarmee de voetafdruk verkleinen. Het assortiment zal daarmee niet meer altijd hetzelfde zijn. Een andere belangrijke verandering is dat mensen steeds meer online winkelen. Dit geldt al langere tijd voor non-food producten, en sinds de laatste jaren is het online bestellen van verse producten ook steeds normaler en geaccepteerd geworden.

In de zomerperiode gaan wij veranderingen in de winkel doorvoeren om verder mee te kunnen gaan met deze trend. Dit betekent dat wij vanaf dan zullen werken op basis van bestellingen. En hoe dit precies in zijn werk gaat, houden we de klanten van op de hoogte de komende tijd. Het van tevoren doorgeven van de bestelling is al sinds lange tijd mogelijk en gaat gewoon door.

De collectie accessoires voor wonen, koken & tafelen, verzorgingsproducten, die ook verkrijgbaar zijn op www.hoofdpand.nl, zal verder worden uitgebreid in onze winkel. Zoals nu ook al, vind je er serviezen, kaarsen, kandelaars, houten planken en woonaccessoires zoals plaids en spreien, vloerkleden, sierkussens, keuken- en badkamertextiel en de mooiste cadeaus.

Voor de eigenaren Dik en Tina Hilbrants is dit een heel goed moment om een stapje terug te doen in het werk. Vorig jaar bestond de slagerij niet alleen 150 jaar, maar werd Dik 75 en was hij 60 jaar als slager actief. Samen runnen zij de slagerij al 50 jaren met veel plezier en toewijding. Stoppen is daarom nog echt een stap te ver en kijken zij echt uit naar het voortzetten van de slagerij en Hoofdpand met deze nieuwe werkwijze.